Председник Самосталне демократске српске странке др Војислав Станимировић са сарадницима синоћ је у Пакрацу одржао припремни састанак за Скупштину Жупанијске организације СДСС-а Пожешко-славонске жупаније. Састанку су присуствовали председници четири организације које делују у саставу ове жупанијске организације и то председници Градских организација Липик и Пакрац, те општинских организација Брестовац и Окучани.

“Избори који нам следе у мају су избори за вас и прилика да остварењем већничких и дожупанског мандата  сами себи помогнете у остварењу бројних права која имате, рекао је председник. Ми знамо да је у западној Славонији мало људи и да живите са бременом тешких проблема, али резултати које је протеклих година остваривао СДСС су више него поражаваући и са том праксом морамо прекинути. На руку нам иде чињеница да су неке велике странке које су традиционално узимале српско бирачко тело, за разлику од пре четири године – сада знатно слабије. И ту чињеницу морамо искористити како бисмо неке људе из тих странака добили себи, како бисмо направили добру припрему и остварили жељени изборни резултат, рекао је др Станимировић.

Пожешко-славонска жупанијска организација једина је страначка организација која до сада није одржала своју Скупштину, а синоћ је заказана за недељу 5. марта у Пакрацу.